PONIEDZIAŁEK 18.03.2024
I danie: Zupa grysikowa (250 ml): kasza manna,porcja rosołowa, marchewka, pietruszka, seler,por, pieprz naturalny, czosnek granulowany, lubczyk. Alergeny: seler, gluten;
II danie:
- potrawa meksykańska duszona z warzywami (100 g): szynka wieprzowa b/k, koncentrat pomidorowy, papryka czerwona, marchewka, pietruszka, seler, por, pomidory, mąka pszenna, bazylia, oregano, pieprz naturalny, olej rzepakowy, czosnek granulowany, papryka słodka, papryka ostra, rozmaryn. Alergeny: gluten, seler;
- ryż (150 g): ryż biały.
Napój: do wyboru woda lub kompot owocowy (200 ml): mieszanka wieloowocowa, (śliwka, jabłko, agrest, porzeczka, truskawka), cukier (5 g.).Owoc: jabłko (1 szt.).
WTOREK 19.03.2024
I danie:Zupa fasolowa z makaronem(250 ml): fasola Jaś, makaron muszelki, łopatka wieprzowa b/k, marchewka, pietruszka, seler, por, koncentrat pomidorowy, majeranek, pieprz, lubczyk, natka pietruszki, koperek.
Alergeny: seler, gluten;
II danie:
- kotlet mielony smażony (90 g): szynka wieprzowa b/k, jajka, bułka tarta, bułka zwykła, olej rzepakowy,pieprz naturalny, czosnek, cebula, papryka słodka. Alergeny: gluten, jaja;
- ziemniaki (150 g): ziemniaki, Alergeny: mleko;
- buraczki na ciepło (100 g): buraczki czerwone, masło śmietankowe.Alergeny: mleko;
Napój:do wyboru woda lub kompot wiśniowy (200 ml): wiśnia, cukier (5 g).
ŚRODA 20.03.2024
I danie: Zupa krupnik z ziemniakami (250 ml): kasza jęczmienna, łopatka wieprzowa b/k, marchewka, pietruszka, seler,por, pieprz naturalny, czosnek granulowany, bazylia, lubczyk, natka pietruszki, ziemniaki. Alergeny: gluten, seler;
II danie: łazanki z mięsem (250 g):makaron łazanki, kapusta kiszona, karczek wieprzowy b/k, boczek surowy, pieprz naturalny, czosnek granulowany, olej rzepakowy, kminek. Alergeny: gluten;
Napój: do wyboru woda lub kompot owocowy (200 ml): mieszanka wieloowocowa, (śliwka, jabłko, agrest, porzeczka, truskawka), cukier (5 g.).
CZWARTEK 21.03.2024
I danie:Zupa koperkowa z zacierką (250 ml): koperek zielony, makaron zacierka,porcja rosołowa, ziemniaki, marchewka, pietruszka, seler, por, pieprz naturalny, czosnek granulowany, bazylia, lubczyk, śmietanka UHT 18%. Alergeny: seler, mleko, gluten, jajka;
II danie:
- ryba po grecku (90 g): filet miruna, koncentrat pomidorowy, marchewka, pietruszka, seler, por, pieprz naturalny, olej rzepakowy, czosnek granulowany. Alergeny: ryby, jajka, seler;
- ziemniaki (150 g): ziemniaki, mleko 3,2%. Alergeny: mleko;
Napój:do wyboru woda lub kompot jabłkowy (200 ml): jabłka, cukier (5 g). Owoc: banan (1 szt.).
PIĄTEK 22.03.2024
I danie:Zupa ogórkowa z ryżem (250 ml): ogórek kiszony, ryż biały, porcja rosołowa, marchewka, pietruszka, seler, por, pieprz naturalny, koperek zielony, czosnek granulowany, bazylia, lubczyk, śmietanka UHT 18%. Alergeny: seler, mleko;
II danie:Naleśniki z białym serem z polewą truskawkową (2 szt.):mąka pszenna, ser twarogowy, mleko, olej rzepakowy, proszek jajeczny, truskawki.Alergeny: jaja, gluten, mleko;
Napój: do wyboru woda lub kompot owocowy (200 ml): mieszanka wieloowocowa, (śliwka, jabłko, agrest, porzeczka, truskawka), cukier (5 g.).
SMACZNEGO